Me posht do te gjeni te gjitha hapat per te shkarkuar dhe u regjistruar tek aplikacioni qe perdorim per te zhvilluar kursin.

Ne lidhje me mesimin online perdorim aplikacionin e quajtur WISE. Hapat qe duhen ndjekur per ta instaluar, per tu regjistruar e per tu bere pjese e klases online :

1. Shkoni ne Play Store (Andriod) ose App Store (Apple).

2. Kerkoni “Wise online Teaching”. Mund t’ju shfaqen disa aplikacione me emrin Wise. Ju duhet te zgjidhni ate qe shfaqet ne foton me posht.

3. Klikoni INSTALL dhe prisni rreth 1-2 minuta sa aplikacioni te instalohet ne telefonin tuaj. (Kini parasysh qe gjate instalimit duhet ti jepni konsensusin aplikacionin per te perdorur audio & video).

4. Pasi procesi i instalimit te kete perfunduar klikoni OPEN.

5. Klikoni : Create Account

6. Do ju shfaqen dy mundesi : email ose nr.telefonit. NQS perdorni telefon andriod keshillohet te zgjidhni emailin, ndersa nqs perdorni telefon apple keshillohet te zgjidhni apple ID.

7. Vendosni Emer Mbiemer dhe Zgjidhni opsionin e 2-te djathtas “Im e Student”.

8. Ne kete pike Aplikacioni do ju kerkoj kodin e klases. Merrni copy/paste kodin me posht dhe te klikoni ENROLL.

Grupi Online data 12 DHJETOR :

Kodi i klases : 145042819

Orari : 19:00-20:30

9. Pas disa minutash duhet ta mbyllni dhe ta hapni serish nga e para. Kur ta rihapni do shikoni qe ne aplikacion eshte vendos klasa juaj online me orarin perkates.

10. Pasi regjistrimi te kete mbaruar me sukses duhet te futeni tek klasa virtuale shkoni tek menuja kryesore dhe klikoni RESOURCE. Aty do te keni mundesine te shikoni nje video informuese rreth 5 Minuta mbi programin dhe materialet qe do perdorim gjate kursit. Ne kete menyre do jeni me i/e qarte per menyren sesi funksionon programi qe ndiqet ne 4 jave. Me pas do flasim me gjeresisht ne seancen e pare.

SHUME E RENDESISHME :

Per te zhvilluar seancen e pare duhet te jeni te lidhur me wifi ose 4G, te ndodheni ne nje ambjent te qete dhe te keni perpara fletore dhe stilolaps. Gjithashtu eshte shume e rendesishme qe te jeni futur ne linje ne orar dhe instalimin e aplikacionit mos ta lini per momentet e fundit por ta kryeni me perpara. Kjo sepse do nisim leksionin fiks ne orarin e percaktuar . Do jemi ne linje 5-10 minuta perpara per te rregulluar ndonje problem teknik qe mund t’ju rastisi.

Kini parasysh qe nqs do vonoheni fatkeqsisht do humbisni leksionin dhe do duhet te prisni grupet e radhes per te zhvilluar seancen e pare.

Mire u degjofshim ne daten 12 dhjetor ne oren 19:00.

Faleminderit,

Bledar Gjika

Maximus.al